• No product in the cart.
Lotus-safe-beige-12

Problem elektromagnetnega sevanja, ki se ga moramo zavedati, je predvsem povezava med intenzivnostjo sevanja in vplivom na človeško telo. Tudi če intenzivnost sevanja ni velika, lahko v veliki meri prihaja do negativnega vpliva na biologijo telesa in naše zdravje.

Biološki učinek mobilnih telefonov na človeško telo ni samo v moči signala, temveč v njegovi naravi, ki uničuje naravno resonanco naše DNK ter njeno možnost obnovitve. To je najpreprostejši razlog, zaradi česar mobilna tehnologija povzroča kancerogena obolenja (dr. Devra Davis).

Več kot 90% radiofrekvenčnega elektromagnetnega sevanje prihaja v naše telo skozi plasti kože (epidermis in dermis), kar pomeni, da človeška koža deluje kot vpijajoča goba za različne vrste mikro-sevanj.

Potni kanali v zgornjem sloju naše kože delujejo kot spiralne antene, in so zgrajene posebej za odziv na elektromagnetna polja. Milijoni potnih kanalov se intenzivno odzivajo na radio frekvenčna sevanja.

Naša telesa postajajo vedno bolj prevodna za ta sevanja, hkrati pa tudi količina sevanja, ki jo absorbiramo postaja vedno večja. Ko se naš DNK znajde v stiku z RF EM (radiofrekvenčnim elektromagnetnim sevanjem), se najprej pojavijo visoke stopnje stresnih proteinov v heliksih DNK.

Najpogostejši simptomi občutljivosti na povečano intenziteto sevanja:
  • depresija, utrujenost, glavobol
  • motnje v presnovi
  • motnje spanja
  • težave s koncentracijo
  • okvare DNA
  • oksidativni stres (predčasno staranje)
  • motnje v možganskem metabolizmu glukoze
  • nastanek stresnih proteinov (številne bolezni)

V študiji, objavljeni na spletnem mediju PLoS One, je bilo ugotovljeno da: „Radiofrekvenčno elektromagnetno sevanje ne glede na moč in frekvenco mobilnih telefonov uničuje mitohondrijsko zmožnost ustvarjanja kisika znotraj človeških spermijev, tako da se na ta način zmanjšuje njihova aktivnost, po drugi strani pa uničujejo oz. spreminjajo tudi njihov DNK in ga fragmentira.”

Ta raziskava nakazuje, kako nevarna je uporaba mobilnih telefonov za moške, ki imajo namen imeti otroka. Sevanje mobilnih telefonov potencialno vpliva na plodnost moških in zdravje njihovih potomcev.

Več raziskav

Vrhunski nevrokirurg dr. Vinij Khuran že več let opozarja, da sevanje mobilnih telefonov povzroča tumorje in da je bolj nevarno kot kajenje. Več kot 230 vrhunskih evropskih znanstvenikov in raziskovalcev iz 41-ih držav je podpisalo peticijo, ki svari pred nevarnostmi visokofrekvenčnega elektromagnetnega sevanja brezžične tehnologije 5G. Različni strokovnjaki opozarjajo, da nameščanje omrežja 5G predstavlja povečano sevanje za splošno prebivalstvo. Kajti tehnologija 5G bo zahtevala namestitev večjega števila oddajnikov v okolju. Na ta način se nihče ne bo mogel izogniti povečanemu sevanju.

Smernice narekujejo, da se doma in na delovnem mestu v čimvečji meri izogibamo elektromagnetnemu sevanju.

Smernice EVROPAEM iz leta 2016 navajajo, da tovrstna sevanja predstavljajo nevarnost za nastanek nekaterih vrst raka, Alzheimerjeve bolezni in neplodnosti pri moških.

Skupina raziskovalcev tudi piše, da je treba upoštevati občutljivost na elektromagnetno sevanje, ki je uradno definirana. Predlagajo, da se klinična občutljivost na sevanje obravnava kot kronična večsistemska bolezen. 

Share this post

Leave your thought here